|< prima pagina >|
Budismul este o religie si o filozofie de viata cu o mare raspandire pe planeta. Budismul a aparut in India si se bazeaza pe invataturile lui Siddhartha Gautama care este cunoscut sub numele de Buddha care s-a nascut in Nepal. Se estimeaz ca numarul budistilor din lume este apropiat de 500 de milioane.


 Templul Haeinsa - Coreea de Sud - Templul a fost construit in anul 802 si refacut dupa incendiul din 1817. Templul detine o mare comoara : o copie a Scripturilor Budiste care sunt scrie pe 81258 bucati de lemn. Aceasta a fost salvata din incediu.

Templul Wat Arun - Tailanda - este localizat pe malul raului Chao Phraya. Templu este reprezentarea arhitecturala a Muntelui Meru care este considerat centrul universului.

Templul Pha That Luang - Laos - situat in orasul Vientiane, templul este unul din cele mai importante monumente din Laos. Nivelul de jos al templului reprezinta lumea materiala in timp ce nivelul superior reprezinta lumea spirituala.

Templul Jokhang - China - este localizat in Lhasa si este cel mai important loc sacru al budismului tibetan. Templul a fost construit in secolul al VII-lea de regele Songtsän Gampo si atrage mii de pelerini in fiecare an.

 Templul Todaiji -Japonia - este templul cel mai faimos si cu insemnatatea istorica cea mai mare din Japonia. Este cea mai mare cladire din lemn din lume si asta chiar daca este cu 30% mai mic decat varianta initiala a templului.

Templul Boudhanath - Nepal - este situat in apropierea orasului Kathmandu si repreinta centrul budismului tibetan. Templul este renumit pentru reprezentarea ochilor lui Buddha pe fiecare latura a templului.

Templul Mahabodhi - India - templul se afla in Bodh Gaya si a fost construit in secolele V si VI.

Shwedagon Pagoda - Myanmar - templul reprezinta locul sacru pentru toti budistii din Burma. Constructia a fost facuta intre secolele VI si X si are o inaltime de 99 m.

Templele Bagan - Myanmar - sunt situate pe malul raului Ayerwaddy si este locul cu cea mai mare concentratie de temple budiste din lume. Templele au fost construite intre secolele X si XIII iar locatia a fost capiatala mai multor regi.

Templul Borobudur - Indonezia - templul este situat in insula indoneziana Java si este cel mai mare si cel mai cunoscut templu budist din lume. Constructia  a dura 75 de ani, intre secolele VIII si IX si se estimeaza ca s-au folosit 2 milioane de blocuri de piatra.