|< prima pagina >|
Cele mai spectaculoase formatiuni stancoase de pe glob. Ele reprezinta,asa cum era si de asteptat, importante puncte de atractie turistica din tarile in care se afla.


Tsingy de Bemaraha - Madagascar - zona este in apropierea coastei de vest a Madagascarului si este formata din formatiuni calcaroase ascutite, numite tsingy.

Shilin "Padurea de Piatra" - China - Shilin, care in limba chineza inseamna padurea de piatra, este o formatiune calcaroasa din sud-vestul Chinei. Varsta estimata a ansamblului este de 270 de milioane de ani. Este un punct de mare atractie turistica .

Desertul alb - Egipt - formatiunile se afla la aproximativ 45 km nord de oaza Farafra in imensul Desert de Vest al Egiptului. Peisajul format este foarte asemanator cu cel arctic.

Bryce Canyon National Park - SUA - In ciuda numelui, ona nu este chiar un canion ci mai degraba o conglomeratie de amfiteatre imense. Formatiunea a aparut ca urmarea a eroziunii vantului si apei in stancile calcaroase. Culorile predominante sunt rosu, portocaliu si alb.

Bungle Bungle Range - Australia - formatiunile sunt localizate in Purnululu National Park din Vestul Australiei. Inaltimea maxima la care ajung este de 578 m. Stancile impresioneaza prin alternanta de straturi si culori.

The Giant's Causeway - Irlanda - formatiunile stancoase sunt localizate pe coasta de nord-est a Irlandei. Rocile bazaltice rezultate in urma unor activitati vulcanice au o varsta estimata de 60 de milioane de ani. Coloanele urca la o inaltime maxima de 12m.

Arches National Park - SUA - Aceste minunate creatii ale naturii se afla in staul Utah din Statele Unite ale Americii. In acest parc national se afla peste 2000 de arcade cu o vechime de peste 300 de milioane de ani.

Chocolate Hills - Filipine - parcul este o formatiune geologica neobisnuita cu 1268 de dealuri aflate in interiorul insulei Bohol. Inaltimea variaza intre 30 si 50 m.

Monument Valley - SUA - Stancile sunt localizate la granita dintre statele americane Utah si Arizona si ajung la inaltimi de pana la 300m. Peisajul reprezinta exemplul clasic al vestului american.

Göreme Fairy Chimneys - Turcia - Cappadocia este o regiune din Turcia faimoasa pentru formatiunile stancoase ciudate si in acelasi timp de o frumusete incredibila.