|< prima pagina >|
  Empuriabrava - Venetia Spaniei

 Empuriabrava este un oras turistic neobisnuit situat in Provincia Girona, Spania, in Golful Trandafirilor pe Costa Brava. Initial, localitatea a fost construita intr-o malstina iar din 1970, prin asanare si amenajare, a devenit destinatie turistica si cea mai mare zona rezidentiala marina din lume. In statiune se afla 180 de hoteluri, majoritatea de lux si alte prorietati private care sunt dotate fiecare cu ponton si ambarcatiuni proprii. Se poate circula cu barca dar si cu masina deoarece in spatele imobilelor se afla drumuri de acces.

  Empuriabrava are 7800 de rezidenti permanenti iar in sezonul turistic de varf poate gazdui pana la 80 000 de turisti. Cei 40 de km de canale navigabile sunt strabatuti de aproximativ 5000 de barci. 

  Statiunea este destul de scumpa si este vizitata in general de turisti englezi si francezi. Un sejur de 7 zile costa aproximativ 700 de euro de persona. Plaja,  cu nisipul fin si perfect intretinuta, are o suprafata foarte mare, de aproximativ 50 000 mp si de aceea nu este niciodata aglomerata. O alta atractie turistica este centrul de parasutism, Skydive Emporia, care este cel mai mare din lume. In statiune se pot pactica si toate sporturile nautice. Amatorii de natura pot vizita Parcul National Aiguamolls de l'Emporda, o zona umeda foarte apropiata cu delta noastra ce se intinde pe o suprafata de 4800 ha si unde au fost identificate peste 300 de specii de pasari.

fotografii de Vick Fichtner
 


Sculpturi metalice uluitoare de Eduard Martinet
Cel mai mare desert de sare - cea mai mare oglinda naturala
Desene 3d - iluzie optica incredibila