|< prima pagina >|
  Cele mai frumoase case si spatii de locuit din lume

  " Casa visurilor " a devenit o expresie celebra, poate chiar un cliseu insa, toate exemplele prezentate mai jos se pot incadra cu brio la aceasta categorie. Selectia urmatoare cu cele mai frumoase case si spatii de locuit din lume poate fi si o buna sursa de inspiratie pentru cei care doresc sa construiasca o casa noua care sa satisfaca si cele mai rafinate gusturi. Caracteristic, aproape pentru toate comstructiile, este arhitectura care pemite o buna interactiune cu mediul. Ferestrele si panourile de sticla mari asigura lumina naturala si vizibilitate crescuta iar lemnul este materialul de constructie principal.   Heinz Julen Penthouse in Zermatt, Elvetia. Penthouse-ul pe doua niveluri, de 2600 m a fost proiectat de arhitectul Heinz Julen. Materialul de constructie predominant este lemnul in nuanta sa naturala.Ferestrele mari si panourile de sticla din tavan asigura lumina naturala si o priveliste incredibila a orasului si a muntilor din apropiere. Accesul intre niveluri se face cu ajutorul unui lift insa exista si scari.

   Apartamentul Clock Tower in Brooklyn, New York. Un vechi turn cu ceas din New York a fost transformat intr-un penthouse minunat. Proiectul a fost conceput de David Walentas. Apartamentul are o vedere de 360 asupra orasului si se poate vedea inclusiv Podul Brooklyn si Manhattan-ul. Valoare de piata este de 25 milioane de dolari.

  Yellowstone Club in Big Sky, Montana. Este un club exclusivist destinat pasionatilor de ski si golf. Locatia a devenit celebra si foarte cautata pentru conditiile deosebite pe care le asigura vizitatorilor. Foarte multi proaspat casatoriti doresc sa petreaca luna de miere aici.

   Cabana de ski Frirefly din Zermatt, Elvetia. Este o afacere de familie si a devenit celebra pentru serviciile si conditiile extraodinare pe care le asigura turistilor, in special celor amatori de ski.

   Cabana Brickell din Muntii Alpi, Franta. Constructia este o combinatie unica de rustic si modern ceea ce ii ofera un farmec aparte. Fiecare camera are propria tematica cum ar fi dormitorul de plus, camera opulenta de aur sau dormitorul alb in care peretii sunt tapetati cu blanuri naturale. Complexul are si sala de cinema, club de noapte, masaj si piscina.

   Bungalow-urile construite deasupra apei din Bora Bora. Si aceasta locatie este celebra pentru conditiile exceptionale pe care le asigura vizitatorilor. Fiecare vila are un perete din sticla pentru a putea admira privelistea incantatoare. Tot din sticla este si podeaua prin care se poate admira fauna bogata a apelor. Accesul la apa se face rapid cu ajutorul unui mic ponton cu trepte, o baie in apa de turcoaz devenind oricand accesibila.

   Satul de vacanta cu igluuri din Kakslauttanen, Finlanda. locatia este un concept unic destinat turismului. Vizitatorii pot beneficia de activitati specifice tarilor nordice, cum ar fi excursii cu sania trasa caini sau reni, plimbari calare pe cai, pescuit la copca sau admirarea aurorei boreale. Unicitatea locatiei este data insa de cazarea in igluuri de sticla care asigura o priveliste incantatoare, mai ales noaptea.

   Resortul Ladera, St. Lucia. Unicitatea acestui hotel este data de faptul ca fiecare apartament are un perete deschis care ofera o vedere larga asupra Marii Caraibilor si a peisajului inconjurator, o priveliste care iti taie respiratia. Constructia este realizata din lemn de esenta tare din padurile tropicale, din piatra si gresie.

   The Garden House din Brazilia - a fost gandita de arhitectul Davig Guerra si are la baza conceptul de integrare a casei in propia gradina.
 Daca v-a placut nu uitati sa dati un " LIKE "
 


Top 10 cele mai frumoase locuri din lume
Sequoia - cel mai inalt copac din lume 
Cele mai cunoscute, mai  frumoase si mai spectaculoase canioane, chei si trecatori