|< prima pagina >|
 Cele mai ciudate, spectaculoase si inedite strazi, drumuri si sosele din intreaga lume


Ebenezer Place - Scotia - detine recordul omologat de Guinness Book ca fiind cea mai scurta strada din lume. Are o lungime de 2,06 m iar la numarul 1 este adresa singurei cladiri de pe acesta strada, Hotelul Mackays. Strada a fost inscrisa oficial in anul 1887.

Drumul catre Giza - Egipt - detine recordul pentru cel mai vechi drum pavat din lume care mai este inca vizibil. Drumul are o vechime de aproximativ 4600 de ani si a fost folosit initial pentru a transporta blocurile de piatra folosite la constructie catre Giza.

 

9 de Julio Avenue - Argentina - detine recordul pentru cea mai lata strada din lume. Are cate 6 benzi de circulatie pentru fiecare sens plus alte cate 3 bezi utilitare si trotuare. Are o latime aproximativa de 140 m. Numele ei a fost dat in cistea Zilei de Independenta a Argentinei - 9 iulie 1816.
Baldwin Street - Noua Zeelanda - detine recordul pentru cea mai abrupta strada din lume. Strada are o inclinatie medie de 35 % si la fiecare 2,86 m urcati creste diferenta de nivel cu 1 m.
Lombard Street - SUA - este considerata cea mai intortocheata strada din lume. In momentul de fata se circula intr-un singur sens. Strada a fost construita in stilul serpentinelor montane deoarece la momentul respectiv se considera ca panta ar fi prea abrupta pentru majoritatea vehiculelor.
Magic Roundabout – Swindon , Marea Britanie - este considerat cel mai complicat si mai confuz sens giratoriu din lume. A fost construit in anul 1972 si are in componenta alte 5 sensuri giratorii mai mici.
Pan-American Highway - este considerat cel mai lung drum din lume. Autostrada parcurge doua continente, America de Nord si A merica de Sud si are o lungime de 48 000 km.
Putrajaya – Malaezia - cel mai mare sens giratoriu din lume. Are o circumferinta de 3,4 km.
Parliament Street - Anglia -  este considerata cea mai ingusta strada din lume cu o latime de numai 64 cm si o lungime de 50 m.