|< prima pagina >|
 Pentru a realiza adevarate opere de arta cinematografice, studiourile investesc sume imense. Pentru realizarea celor mai bune fileme din lume este necesara si alocarea unor bugete pe masura. Sumele mari sunt necesare pentru a avea cele mai bune efecte speciale, pentru a angaja cei mai buni actori si pentru a pune la dispozitie cele mai potrivite locatii si materiale aditionale.

 Iata topul celor mai scumpe productii cinematografice realizate pana acum.X-Men: The Last Stand : $ 210 milioane - filmul este regizat de Brett Ratner si a avut premiera pe 26 mai 2006. Inca din prima zi a difuzarii lui in cinematografe a avut incasari de 45 milioane $
X-Men: The Last Stand

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest: $ 225 milioane - filmul a fost regizat de Gore Verbinski si a primit numeroase premii si nominalizari : cel mai bun director artistic, cel mai bun sunet, cel mai bun mixaj sonor si a primit un Oscar pentru efecte vizuale. Filmul a fost un real succes si a avut incasari remarcabile. Numai in primele trei zile de difuzare s-au incasat 160 milioane $ numai in SUA. Mai tarziu a fost declarat al treile film cu incasari de peste un miliard, dupa Stapanul inelelor si Titanic.

Spiderman 3: $258 million - filmul a fost regizat de Sam Raimi si a fost lansat in 2007.

Pirates of the Caribbean: At World’s End: $300 million - regizorul Gore Verbinski a avut nevoie de un buget impresionant pentru  constructia decorului, efecte vizuale si pentru a angaja un numar foarte mare de actori

Avatar : $500 million - filmul a fost regizat de James Cameroon si este cea mai scumpa productie cinematografica din lume. Filmul a fost facut atat in format 2D cat si in format 3D si a folosit cea mai avansata tehnologie pentru cinematografie. Camerele cu care s-au facut filmarile au fost proiectate special pentru acest film.


Expozitie incredibila de sculpturi din lemn in mijlocul naturii
Cele mai faimaoase 10 temple budiste
Saimir Strati -   un artist al mozaicului neconventional